6 důležitých informací o vizualizaci a jak ji praktikovat


Vizualizace je další transformační technika. Potřebujeme pro ni však jednu zásadní věc, a to je mít cíl nebo vědět, jak má vypadat náš cílový stav. Potřebu mít cíl, krásně popisuje Earl Nightingale ve své přelomové nahrávce Nejneobyčejnější tajemství. Představte si loď, která má posádku a cíl cesty. V drtivé většině případů tato loď bezpečně dopluje do cíle. Nyní si představte loď, která nemá posádku, takže nemá určený cíl cesty. I kdyby se náhodou dostala z přístavu, do cíle nemá šanci dorazit a většinou zůstane namístě. Ta loď jste Vy a cílový přístav je Váš životní cíl. Je na Vás, jakou variantu si zvolíte.

Co je to: Vizualizace je tedy představování si Vašeho cílového stavu.

Jak začít: Klíčové je vědět, jak má Váš vysnění cílový stav vypadat. Proto si na papír A4 udělejte jeho popis. Může obsahovat Vaši finanční situaci, vztahy, místa, kde chcete žít, zdravotní stav, cokoliv, co si přejete. Piště v přítomném čase a děj zasazujte do míst, která znáte. Před vizualizací si vždy papír přečtěte. Potom co budete umět nazpaměť jeho obsah, ho už číst před provedením vizualizace nemusíte.

Kdy: Vizualizace by v ideálním případě měla navazovat na meditaci. Věnujte ji tedy 10-15 minut každé ráno a večer.

Kde: Platí stejná pravidla jako pro meditaci. Najděte si klidné místo, kde Vás nic nebude rušit.

Luxusní bydlení
Photo by Pixabay

Průběh: Proces je podobný meditaci. Zaujměte pohodlnou pozici, například turecký sed a zavřete oči. Teď už si jen představujte Váš vysněný cílový stav. Například, jak přijíždíte z práce autem, které jste vždy chtěli, do vysněného domu, kde na Vás čeká partner s dětmi. Fantazii se meze nekladou.

Důležitá informace: Nevědomá mysl nerozpozná mezi představou a realitou. Na obojí reaguje stejně a informaci uchová jako skutečnou. Proto jsou vizualizace tak mocným nástrojem. A proto byste se měli vyvarovat negativních představ a scénářů, protože tím akorát oklamete svoji nevědomou mysl, která je považuje za realitu. V tomto případě jste sami svým největším nepřítelem.

Tipy: Některé zdroje pro lepší proces vizualizace doporučují, vyzkoušet si některé věci, po kterých toužíte. Například když se Vám líbí auto, běžte ho vyzkoušet na testovací jízdu. Soustřeďte se také na vjemy při vizualizaci. Zaměřte se na prožívané emoce, vizualizaci můžete doprovodit příjemnou hudbou.

To je vše. Pokud nevíte, jak má vypadat Váš cílový stav, běžte si ho sepsat, ať můžete co nejrychleji začít 😉.

Žádné komentáře:

Okomentovat