10 tipů jak nastavit profil na LinkedIn


LinkedIn je profesní síť, kde je Váš profil jako životopis. Síť využívají hlavně HR manažeři, obchodníci a ostatní, takže je vhodným nástrojem pro Vaše objevení a získání práce.

LinkedIn, obrázek LinkedIn


1) Profilová fotografie – určitě si ji nastavte. Měla by být alespoň trochu formální.

2) Motto – na tuto položku si dejte pozor. Hodně lidí si zde píše nějaké citáty, ale v této části má být shrnutí Vašich dosavadní kariéry, případně navíc popis Vaší hledané pracovní pozice.

3) Zbylá část úvodu – nastavte si kontaktní údaje a vzdělání. Důležitou částí je souhrn, kde můžete napsat cokoliv, co by ostatní mohlo zaujmout. Například jaká je Vaše současná pracovní pozice a náplň práce, záliby, odkazy na web apod.

4) Pracovní zkušenosti – pište relevantní zkušenosti. Vyplňte název zaměstnavatele a pracovní pozice, časové období, kdy jste práci vykonávali a její popis. Zaměřte se na detaily, Vaše projekty, výstupy a přínosy. Studenti vysokých škol mohou přidat svoji praxi, kterou absolvovali v rámci školy. Můžete vyplnit také dobrovolnické pracovní zkušenosti, které Vám přinesou kladné body.

5) Vzdělání – základní školu uvádět nemusíte, u střední uveďte jen základní údaje. U vysoké školy buďte konkrétnější, přidejte popis oboru a můžete připojit odkaz na kvalifikační práci nebo ostatní publikace.

6) Dovednosti – zamyslete se a vypište všechny dovednosti, ve kterých převyšujete většinu lidí. Nepište něco, v čem jste průměrní. Ostatní uživatelé Vám mohou dovednosti potvrdit, vypadá to seriózněji.

7) Doporučení – jde o místo, kde Vám lidé z bývalého nebo současného zaměstnání píší doporučení pro ostatní zaměstnavatele a zaručí se za Vás. Jde o důležitou část.

8) Dosažené cíle – sem napište jazyky, které ovládáte, uveďte certifikáty, projekty, na kterých jste pracovali, kurzy a školení, ocenění nebo publikace, na kterých jste se podíleli. Platí čím více, tím lépe.

9) Zájmy – na LinkedIn můžete sledovat profily a návštěvník profilu si může udělat obrázek o tom, co Vás zajímá.

10) přidávejte si HR manažery – ty najdete pomocí vyhledávání a můžete si je vyfiltrovat podle lokality a dalších kritérií. Samozřejmě si přidávejte další profily, ideálně z oblasti, ve které působíte.

Tip: LinkedIn Vám oznamuje, že: Lidé, kteří mají vyplněno 5 a více dovedností se objevují X krát více ve výsledcích vyhledávání. V tomto LinkedIn určitě poslouchejte, zvýšíte svoje šance.

Žádné komentáře:

Okomentovat